Tag Archive: terengganu


My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? Continue reading

Kira2 pukul 10 aku diberitahu oleh mak aku yang stadium sultan mizan runtuh pukul 9.30 pagi tadi…aku ingatkan runtuh semua jadi terkejut lah jugak coz baru setahun stadium tu digunakan… tgk2..bumbung da…tapi teruk la jugak…lepas je tahu kejadian ni terus aku ke tempat kejadian untuk menye’nap’ (snap la) beberapa gambar…korang tengok yer…eksklusif nih…

02062009

sy8life

sy8life

sy8life

sy8life

sy8life

02062009(006)

sy8life

sori la k kalau kurang info pasal entri ni…nak post entri ni pun aku kena rushing macam nak buat stadium ni jugak hehe…aku post dari cc ni jadi sekejap je la untuk korang..peace!!

%d bloggers like this: