Tag Archive: sy8


My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

Advertisements

Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? Continue reading

Stop Blogging for A Moment

 

stop_sign

Hye guys…mulai hari esok aku akan berenti bloggong skejap k…sekolah aku ada program satu ni…program perkhemahan perdana katenyeh…jadi aku pun terpilih la…dengan hati yang tak ikhlas aku pun terpaksa la pergi…haha..

Kalau dah pergi berkhemah banyak hal la..kusut kepala nih…gadjet la..kawat la…macam2… dah la aku kena masuk kawad…itam la aku nanti… satu lagi kalau pergi mesti kena botakkan rambut…aduhai…sekolah ni memang camtu…ckit2 botak…ckit2 botak…len kali buatla spike ke,trojan ke…hehehe…stopa oh stopa… dia ni lebih kurang guru disiplin jgak la…rmai org benci dia ..haha… termasuklah aku..

pepum..will miss this blog dashboard..haha..and my lovely laptop compaq kaler itam berkilat…and my handphone seta beberapa batang rokok yang membahayakan kesihatan…hehe..guarau..aku tak isap rokok!

ok…sampai cni je aku exercise jari jemari ku…bye..take care!!! poyo tul mamat sowang nih…haha..

%d bloggers like this: