Tag Archive: sekolah


Pi Textured

Bagi mereka yang spm ‘victim’ untuk tahun ni yang ambik subjek add math, pasti korang dah ditugaskan oleh cikgu untuk menyiapkan satu projek untuk subjek ni… kusut kepala aku bila tengok handout pasal ni yang diberi oleh cikgu aku…kena buat pasal pi dan circle? WTF?

Apa2pun kita sebagai seorang pelajar kena lah siapkan jugak kan? Lagipun 10 peratus markah untuk trial tu bro..sape tak nak kan?

So untuk membantu korang yang masih buntu nak buat projek ni aku sediakan satu kemudahan bagi korang..korang boleh download contoh projek ni yang dibuat seorang mamat yang rajin! hehe…tanx sebab sebar2 kan kerja ko dalam alam maya ni…kan dah kena copy…link ada kat bawah ye…dipersilakan download(file ni dalam format pdf supaya lebih ringkas dan lebih kecil jadi kena ada adobe reader la yep)…terima kasih kepada aku..hehe..

klau berminat tekan more ye..

Continue reading

Lawak Tafsir Arak

Suatu pagi yang indah kat sebuah sekolah rendah, seorang guru yang
begitu dedikasi mengajar anak2 muridnya tentang betapa bahayanya
minuman keras kepada mereka. Sebelum memulakan mata pelajarannya pada hari
itu dia telah mengambil 2 ekor cacing yang hidup, sebagai sampel kehidupan
dan dua gelas minuman yang masing2 berisi dengan air mineral dan arak..

“Cuba perhatikan murid2.. lihat bagaimana saya akan memasukkan cacing ini
kedalam gelas, perhatikan betul2. Cacing yang sebelah kanan saya, akan saya
masukkan ke dalam air mineral manakala cacing yang sebelah kiri saya akan
masukkan ke dalam arak. Perhatikan betul2.” Continue reading

Pning kepala,badan ada bintik2 merah,badan panas..huhu… camner ni? sebenarnya bukan aku sorang yang kena, ramai budak sekolah aku yang kena..aku salah seorang… ari ni aku tak pergi sekolah sebab dah tak larat sangat2…hhuhu… tapi best jugak tak pergi sekolah..duk rilek je kat umah…hehehe…doakan aku cepat sembuh ye…huk2…

Haha! aku dapat MC!

mc

Psst:selamat berjuang buat kontinjen2 sukan SMT Wakaf Tembusu yang sedang berjuang dalam Kejohanan Antara Teknik (KAT) kat SMT Dungun…  bak kata P.Kanan KO, ‘we can do it’…so, kalau korang tak menag apa2..jangan balik sini!!! HAHAHAHA!!! padan muka…

%d bloggers like this: