Tag Archive: islam


MJ

Baru-baru ni satu dunia gempar dengan berita kematian micheal jackson…katenya sebab serangan sakit jantung..ada pulak ura2 yang mengatakan dia dibunuh oleh doktor sendiri…sape yang betul pun taktau..tunggu jelah keputusan otopsi nanti..

Satu lagi persoalan,apakah status sebenar agama micheal jackson? Aku rasa aku ada baca berita pasal micheal ni convert to Islam beberapa bulan dahulu…kalau betul alhamdulillah… tapi berita ni macam tak di besar2 kan…tau jelah kan..orang barat…ada2 saja agenda2 mereka mengenai Islam yang benar ni..tapi masa abang micheal jackson ditemuramah mengenai kematian ni… last ucapan dia dia ada sebut “MAY ALLAH BE WITH YOU MICHEAL, ALWAYS

so apa kata korang..sudah terang lagi bersuluh yang micheal ni memang Islam…lagi satu upacara funeral beliau juga dilakukan secara private oleh keluarga nya…mungkin sebab akan dilakukan dengan cara Islam.

Sedikit tentang Micheal Jackson: Michael Jackson mula menyanyi sejak berumur 4 tahun lagi. Micheal¬† popular bersama kumpulan Jackson 5 dan seterusnya mula mengorak langkah untuk membina nama sebagai Raja Pop. Micheal juga adalah ‘pengasas’ kepada tarian moonwalk..ala yang macam licin je jalan ke belakang tu la… beliau juga adalah pemegang rekod jualan album paling banyak (65 juta) dan merupakan antara artis pertama yang mengaplikasikan tarian dalam nyanyian.

Walaubagaimanapun hasratnya untuk buat tour konsert yang akan bermula di London beberapa minggu je lagi tidak kesampaian..sedih nya..beliau juga pernah buat konsert di kuala lumpur kalau tak silap tahun 1996 ye?.. aku baru 5 tahun masa tu…neway aku memang minat r dengan lagu2 dia walaupun tak pernah beli album Micheal Jackson..ngeee..

Salah satu lagu yang aku minat ni…You’re Not Alone…memang layan giler ah…dan Smooth Criminal yang tarian nya memang superb gua cakap lu..haha..

lagu favorite akuw…pehh..¬†

lagi video MJ..

jika anda salah sorang peminat MJ leave komen ckit ye…

Continue reading

ALLAH Is The Greatest

Masa kian belalu dengan pantas..manusia mengejar kemewahan dan kemasyuran..anak2 muda mengejar impian untuk mendapatkan 125zr yang baru 135 LC secondhand untuk keseronokan duniawi… jangan ketawa lagi..ini serius…adakah kita semakin lupa Allah? Ya Allah..ampunilah dosa2 ku selama ini,dosa ibubapaku,guru2 ku..Ya Maha Besar rahmatilah hidup kami didunia mu ini yang serba indah ini…Amin..

Korang sumer..marilah kita sama2 bertaubat..dunia dah nak kiamat…pintu taubat akan tertutupp bila matahari keluar dari sebelah barat…belum terlambat utk bertaubat…

jangan lupa solat!

[Download] Nama Anak Dalam Islam

cute

Bagi setiap ibubapa pasti mahukan nama yang elok2 untuk anak2 mereka….kan nama mencerminkan keperibadian..nama kepada tuan punya nama juga akan disebut oleh orang sekeliling..orang kata bila 40 kali sebut jadi betul2 kan? memang betul..haha..takakan nak bagi anak nama si luncai plak…

Kali ni aku nak bagi satu software yang meyimpan beratus-ratus nama dalam Islam yang sesuai untuk semua orang…Harap ni akan boleh menjadi panduan untuk kita semua untuk beri nama kepada anak2 kita nanti..hehe..peace no war!

namesni baru ciput…banyak lagi nama2…kena download ye…

Kalau nak download link..baca lagi..

Continue reading

Renungan Bersama Umat Islam

Perkara ni sebenarnya dah lama diketahui masyarakat,tetapi masih ramai lagi yang belum tahu akan hal ni… jadi aku post entri ni just nak bagi supaya masyarakat dluar sana tak lupa tentang fakta yang bermkna ni..

Tolong baca sampai habis…Its all about Islam…

Neil Amstrong telah membuktikan bahwa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta ini telah diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah. Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, di berkata : “Planet Bumi ternyata menggantung di area yang sangat gelap, siapa yang menggantungnya?.” Para astronot telah menemukan bahwa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi, secara resmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayang nya 21 hari kemudian website tersebut raib yang sepertinya ada asalan tersembunyi di balik penghapusan website tersebut. Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’Bah.

Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berujung), hal ini terbuktikan ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjut terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahwa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’Bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat. Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area‘, artinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di area tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali karena daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sehat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan gravitasi. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Ka’Bah, maka seakan-akan diri kita di-charged ulang oleh suatu energi misterius dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah. Penelitian lainnya mengungkapkan bahwa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga bisa mengambang di air. Di sebuah musium di negara Inggris, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’Bah) dan pihak musium juga mengatakan bahwa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem tata surya kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda, “Hajar Aswad itu diturunkan dari surga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.

Hubungan Coca Cola Dengan Sang Babi

Coca_Cola_-_Classic

Sori la korang sumer, selama ni kurangnye aku post entri2 baru..sibuk sikit dengan exam mid year…(doakan aku dpt result yang baik2 ye)..

Satu lagi aku sibuk buat eksperimen dengan blog baru aku di blogspot…kalau korang dah baca entri yang lepas pasti korang dah tau kisah nya kalau tak.. klik sini.. aku masih tak tau buat pilihan…

Oklah kawan2 berbalik pada tajuk entri..pelik kan? apa kaitan coca cola yang manis tahap gaban tu dengan babi yang haram…ternyata kebenaran Al-Quran sekali lagi terbuti lepas tengok video kat bawah…yuckksss…

geli kan? haaa.tu daging babi..ni air coke plak…

kejam betul pebuat coca cola ni…

sesuai sangat aku post kan entri ni time2 selsema babi camni…so..

the moral of the story: renung2 kan lah..terbukti Islam itu benar tentang babi…air mendidih pun tak leh bunuh kuman2 dalm daging babi…masyaallah…

psst: aiseyman…MU kalah la…sedih2…main macam tak semangat je team MU…anyway..congrats to barca…ok la tu..dua2 team dapat treble taun ni…aku mungkin tak buat pasal match pagi tadi..kalau aku post semakin sedih plak aku dibuatnya… peace!!

Kilang Mencetak Al-Quran

Al-Quran dijaga dengan begitu baik dari peringkat awal hingga akhir…
patutlah negara mereka maju…Adakah Malaysia macam ni? Banyak dengan kandang babi adalah…citt!!

18
73
83 Continue reading

layan je la video ni…haha..guling2 aku gelak…

stupidity+ego+stupidity again= americans..

%d bloggers like this: