Tag Archive: facebook


5 Sebab Akaun Facebook Anda Di Banned

Masa Friendster dan Myspace popular satu ketika dulu, amat jarang kita dengar akaun Friendster dan Myspace kena banned. Tapi semenjak Facebook popular, boleh dikatakan setiap hari ada saja yang kena banned. Kawan-kawan aku sendiri pun ramai yang kena banned oleh facebook, sebab apa? Aku sendiri tak tau. Biasanya user yang kena banned ni sebab ada report dari user lain, sama ada selalu buat spam, isu copyright dan byk lagi kemungkinan lain. Apa yang paling tak best bila kena banned oleh facebook ni bila kena main dari mula game2 yang ada kat facebook seperti Farmville, Mafia Wars, Pet Society dan sebagainya. Agaknya kenapa facebook korang boleh kena banned?

Continue reading

Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? Continue reading

Eleh..Edit Je Tu…

Jika korang ada akaun2 laman web ssial seperti myspace,facebook,friendster dan yang seangkatan dengannya..hati2 sikit, korang mungkin tertipu dengan gambar2 didalam nya..mungin ia dah di photoshopkan.. kih3…termasuklah aku..

sy8life

sy8life

lagi gambar tipah tertipu… Continue reading

%d bloggers like this: