Tag Archive: cikgu


Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? Continue reading

Lawak Tafsir Arak

Suatu pagi yang indah kat sebuah sekolah rendah, seorang guru yang
begitu dedikasi mengajar anak2 muridnya tentang betapa bahayanya
minuman keras kepada mereka. Sebelum memulakan mata pelajarannya pada hari
itu dia telah mengambil 2 ekor cacing yang hidup, sebagai sampel kehidupan
dan dua gelas minuman yang masing2 berisi dengan air mineral dan arak..

“Cuba perhatikan murid2.. lihat bagaimana saya akan memasukkan cacing ini
kedalam gelas, perhatikan betul2. Cacing yang sebelah kanan saya, akan saya
masukkan ke dalam air mineral manakala cacing yang sebelah kiri saya akan
masukkan ke dalam arak. Perhatikan betul2.” Continue reading

%d bloggers like this: