Latest Entries »

Hah! dah lama aku tak blogging..dan dah lama aku tak bukak laptop nih..dah berhabuk dah…hehe..boring jugak..dengan internet yang superb lembab…den sabo jela..ape nak buat kan? tengok la nanti aku dah kerja….aku nak pakai internet yang lajunya supersonic..adeke? haha…

neverlanddesk2

Oklah kownk sumer..terima kasih sebab baca perenggan melalut aku kat atas…berbalik pada tajuk entri…gempar kan? betul ke ni?huhu…boleh percaya ke video ni?hmm korang pikir la sendiri…sekarang kan dah canggih..boleh guna photoshopla apela…Video ni pun dah tersebar ke seluruh dunia melalui youtube….kiranya special la klau korang yang tengok video ni kat blog picisan aku ni ye? ngeeee…

neverland1

untuk info rakaman video ni dibuat oleh Miko Brando iaitu anak kepada legenda filem.. Marlon Brando bersama jurukameranya. Dimana? Mestilah di Neverland, kediaman Micheal Jackson!

Korang tengok la sendiri..SeRaMMMMmm….hua33..

grr…

nota kaki: aku akan kembali senyap lepas ni..hehe…teruskan baca entri aku yang lepas2 ye? macam bese..pesan aku JANGAN LUPA KOMEN..

Advertisements

Berehat Sebentar ya??

Kepada pembaca2 blog ni…disini hendak dimaklumkan bahawa admin blog ini dah meninggalkan kita….

dia pergi jamban kejap tadi..haha..nak b*rak kejap….kuang3..

guys…sebenarnya aku nak berehat sekejap dari memblogging kan diri aku…SPM dah dekat…bedebar2 plak rase…huhu…doakan aku ye?

neway korang bleh tengok la post2 aku yang lepas2…baca dulu baru tahu..

dont miss it!! hehe….dont be silent readers okay?? i hate it…

bye7…..

MJ

Baru-baru ni satu dunia gempar dengan berita kematian micheal jackson…katenya sebab serangan sakit jantung..ada pulak ura2 yang mengatakan dia dibunuh oleh doktor sendiri…sape yang betul pun taktau..tunggu jelah keputusan otopsi nanti..

Satu lagi persoalan,apakah status sebenar agama micheal jackson? Aku rasa aku ada baca berita pasal micheal ni convert to Islam beberapa bulan dahulu…kalau betul alhamdulillah… tapi berita ni macam tak di besar2 kan…tau jelah kan..orang barat…ada2 saja agenda2 mereka mengenai Islam yang benar ni..tapi masa abang micheal jackson ditemuramah mengenai kematian ni… last ucapan dia dia ada sebut “MAY ALLAH BE WITH YOU MICHEAL, ALWAYS

so apa kata korang..sudah terang lagi bersuluh yang micheal ni memang Islam…lagi satu upacara funeral beliau juga dilakukan secara private oleh keluarga nya…mungkin sebab akan dilakukan dengan cara Islam.

Sedikit tentang Micheal Jackson: Michael Jackson mula menyanyi sejak berumur 4 tahun lagi. Micheal  popular bersama kumpulan Jackson 5 dan seterusnya mula mengorak langkah untuk membina nama sebagai Raja Pop. Micheal juga adalah ‘pengasas’ kepada tarian moonwalk..ala yang macam licin je jalan ke belakang tu la… beliau juga adalah pemegang rekod jualan album paling banyak (65 juta) dan merupakan antara artis pertama yang mengaplikasikan tarian dalam nyanyian.

Walaubagaimanapun hasratnya untuk buat tour konsert yang akan bermula di London beberapa minggu je lagi tidak kesampaian..sedih nya..beliau juga pernah buat konsert di kuala lumpur kalau tak silap tahun 1996 ye?.. aku baru 5 tahun masa tu…neway aku memang minat r dengan lagu2 dia walaupun tak pernah beli album Micheal Jackson..ngeee..

Salah satu lagu yang aku minat ni…You’re Not Alone…memang layan giler ah…dan Smooth Criminal yang tarian nya memang superb gua cakap lu..haha..

lagu favorite akuw…pehh.. 

lagi video MJ..

jika anda salah sorang peminat MJ leave komen ckit ye…

View full article »

Happy Birthday Admin!

Tanggal 27 Jun 1992 merupakan hari yang paling bahagia buat aku…kerana ia merupakan hari jadi aku…hehe… eppy birthday to me!! banyak jugaklah wish2 yang aku dapat..hadiah je belum agi..mungkin sebab aku baru balik dari perkhemahan perdana skolah..Hadiah yang pertama jadi itam muka aku nih…hehe..takpe2…

tanx to my friend zira coz wish… dari mane dia tau entahla la labu…dah 17 tahun dah aku idup..dah ke aku berbakti?? dah tak ingat dah..utang2 pun dah x ingat…hehe..

ALLAH Is The Greatest

Masa kian belalu dengan pantas..manusia mengejar kemewahan dan kemasyuran..anak2 muda mengejar impian untuk mendapatkan 125zr yang baru 135 LC secondhand untuk keseronokan duniawi… jangan ketawa lagi..ini serius…adakah kita semakin lupa Allah? Ya Allah..ampunilah dosa2 ku selama ini,dosa ibubapaku,guru2 ku..Ya Maha Besar rahmatilah hidup kami didunia mu ini yang serba indah ini…Amin..

Korang sumer..marilah kita sama2 bertaubat..dunia dah nak kiamat…pintu taubat akan tertutupp bila matahari keluar dari sebelah barat…belum terlambat utk bertaubat…

jangan lupa solat!

Sape yang tak kenal negara India? Sumer orang kenal kan? Kat Malaysia pun ada orang india..nak ditekankan dalam post ni adalah gelagat rakyat negara India di atas jalan raya..

tengok sendirilah gelagat dorang nih….wakaka..dasat2…

download

download_002

download_003

download_004

download_005

download_006

View full article »

Stop Blogging for A Moment

 

stop_sign

Hye guys…mulai hari esok aku akan berenti bloggong skejap k…sekolah aku ada program satu ni…program perkhemahan perdana katenyeh…jadi aku pun terpilih la…dengan hati yang tak ikhlas aku pun terpaksa la pergi…haha..

Kalau dah pergi berkhemah banyak hal la..kusut kepala nih…gadjet la..kawat la…macam2… dah la aku kena masuk kawad…itam la aku nanti… satu lagi kalau pergi mesti kena botakkan rambut…aduhai…sekolah ni memang camtu…ckit2 botak…ckit2 botak…len kali buatla spike ke,trojan ke…hehehe…stopa oh stopa… dia ni lebih kurang guru disiplin jgak la…rmai org benci dia ..haha… termasuklah aku..

pepum..will miss this blog dashboard..haha..and my lovely laptop compaq kaler itam berkilat…and my handphone seta beberapa batang rokok yang membahayakan kesihatan…hehe..guarau..aku tak isap rokok!

ok…sampai cni je aku exercise jari jemari ku…bye..take care!!! poyo tul mamat sowang nih…haha..

Aku baru jumpa video ni kat youtube sebab nak cari video clip munajat cinta nyanyian kumpulan dewa..neway,memang besh r lagu tu..sesuai untuk aku yang still single ni..ngeee..sape berminat leh contact ye..hahaha…

memang cute omputeh ni nyanyi lagu melayu…cun plak tuh…piching pun tak lari..tapi projection suara tu kena lebih sikit cakap kat dia..haha..macam lah aku ni pandai sangat menilai suara orang..suara sendiri pun tunggang langgang! jgn percaya apa yang aku melalut tu ye?

neway..layan je lah nyanyian minah cun ni..

kalu nak banding..ni nyanyian sebenar kumpulan dewa..(kena banding ke? dah namenye mat salleh nyanyi lagu melayu)

psst: melam-melam…kakaka…

Tune Up Your PC Now!

TuneUpUtilities2009

Adakah pc atau laptop anda lembab nak mampus? sering buat anda sakit hati…haha…dan buat anda merajuk ngn pc korang? haha…jangan risau entri kali ni sekali lagi aku nak bantu korang dalam meguruskan pc@laptop korang…software yang akan aku bagi ni akan tune up kan pc korang supaya lebih mantop!

baca lagi untuk download link.. View full article »

Undang2 pelik seluruh dunia…INI FAKTA!!

THAILAND :

Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :

Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

Dilarang berjalan (bogel)
Tidak flush jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

ada lagi undang2 pelik yang perlu anda baca untuk memecahkan perut anda..haha…baca lagi!

View full article »

%d bloggers like this: