Category: tutorial


Kalau korang bukak apa2 file dalam pc mcm gambar,video,dokumen mesti windows akan menyimpan history yang yang korang buat di dalam ‘my recent document’ kan…hemm, bagi mereka yang da pc @ laptop sendiri tu takpela tapi yang share2 ni camne plak? nak ke orang lain tengok file apa yang dah kita bukak dalam pc tu kan? Bertambah2 lagi bila kita bukak file2 yang tak sepatutnya dibukak macam video @ gambar ehem2 tu…ki3…

Sekarang aku akan tolong korang dalam terus merahsiakan rahsia korang okay…atau untuk tidak membuat recent document korang penuh dan menyakitkan mata..

Ikut langkah-langkah berikut :

1. Klik kanan di Taskbar
2. Klik Properties
3. Klik tab Star Menu
4. Klik Customize
5. Klik tab Advanced
6. Klik Clear List
7. Klik OK
8. Klik OK
9. Selesai

Sekarang recent document korang dah bersih…

selamat mencuba!!!

psst:akhirnya akua dah tukar ke mac!!! haha..malas dah nak melayan xp je..tapi tranfomation pack je la..hehe..yang penting free!!!!!

Tukar Tulisan Rumi Ke Jawi

ش8لاي  .  ودڤري  .  كوم

erm..camne nak buat tulisan cam kat atas erk..ha…kalau nak tau baca sampai abis…

sini aku nak bagitau camne nak buat k….mungkin ramai yang dah tau tapi lagi ramai yang tak tau..kan2? mungkin ni dapat menyelesaikan masalah bagi orang2 yang buta jawi kat luar sane tu macam aku..hehe..pandai sikit2 je… lepas masuk lawab webEjawi™Online 2.2 korang akan dipapar satu kotak yang ‘menyuruh’ korang menulis apa2 saja dan akan di’convert’ pada kotak dibawah…kacang je…sekali tgk mesti tau nye…

k..selamat mencuba!!!

ni link dia…ejawi 2.2

%d bloggers like this: