Category: Tricks


Kalau korang bukak apa2 file dalam pc mcm gambar,video,dokumen mesti windows akan menyimpan history yang yang korang buat di dalam ‘my recent document’ kan…hemm, bagi mereka yang da pc @ laptop sendiri tu takpela tapi yang share2 ni camne plak? nak ke orang lain tengok file apa yang dah kita bukak dalam pc tu kan? Bertambah2 lagi bila kita bukak file2 yang tak sepatutnya dibukak macam video @ gambar ehem2 tu…ki3…

Sekarang aku akan tolong korang dalam terus merahsiakan rahsia korang okay…atau untuk tidak membuat recent document korang penuh dan menyakitkan mata..

Ikut langkah-langkah berikut :

1. Klik kanan di Taskbar
2. Klik Properties
3. Klik tab Star Menu
4. Klik Customize
5. Klik tab Advanced
6. Klik Clear List
7. Klik OK
8. Klik OK
9. Selesai

Sekarang recent document korang dah bersih…

selamat mencuba!!!

psst:akhirnya akua dah tukar ke mac!!! haha..malas dah nak melayan xp je..tapi tranfomation pack je la..hehe..yang penting free!!!!!

Advertisements

Tips-Tips Bertelefon Bimbit

f739b96fdcacaf5c1441481953_cc41237557

1) NOMBOR KECEMASAN – Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semuatalian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI – Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda.Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm ( satu kaki ) dari kereta yang terkunci itu.Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat ‘ ON ‘ pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya.Pasti kereta anda tidak terkunci lagi,malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada.Kerana itu juga,penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini.Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.

lagi tips.. Continue reading

%d bloggers like this: