Category: Info


5 Sebab Akaun Facebook Anda Di Banned

Masa Friendster dan Myspace popular satu ketika dulu, amat jarang kita dengar akaun Friendster dan Myspace kena banned. Tapi semenjak Facebook popular, boleh dikatakan setiap hari ada saja yang kena banned. Kawan-kawan aku sendiri pun ramai yang kena banned oleh facebook, sebab apa? Aku sendiri tak tau. Biasanya user yang kena banned ni sebab ada report dari user lain, sama ada selalu buat spam, isu copyright dan byk lagi kemungkinan lain. Apa yang paling tak best bila kena banned oleh facebook ni bila kena main dari mula game2 yang ada kat facebook seperti Farmville, Mafia Wars, Pet Society dan sebagainya. Agaknya kenapa facebook korang boleh kena banned?

Continue reading

Advertisements

Undang2 pelik seluruh dunia…INI FAKTA!!

THAILAND :

Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :

Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

Dilarang berjalan (bogel)
Tidak flush jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

ada lagi undang2 pelik yang perlu anda baca untuk memecahkan perut anda..haha…baca lagi!

Continue reading

[Download] Nama Anak Dalam Islam

cute

Bagi setiap ibubapa pasti mahukan nama yang elok2 untuk anak2 mereka….kan nama mencerminkan keperibadian..nama kepada tuan punya nama juga akan disebut oleh orang sekeliling..orang kata bila 40 kali sebut jadi betul2 kan? memang betul..haha..takakan nak bagi anak nama si luncai plak…

Kali ni aku nak bagi satu software yang meyimpan beratus-ratus nama dalam Islam yang sesuai untuk semua orang…Harap ni akan boleh menjadi panduan untuk kita semua untuk beri nama kepada anak2 kita nanti..hehe..peace no war!

namesni baru ciput…banyak lagi nama2…kena download ye…

Kalau nak download link..baca lagi..

Continue reading

Cara Paling Senang Buat Duit

Pelawat Blog ni..Tolong bace sampai abis entri

ni…cara bijak buat duit!!

Bantulah diri Sendiri…

Baru-baru ni aku jumpa satu laman web yang memberi orang lain peluang untuk buat duit di internet..alangkah terkejutnya aku bila cara nak dapat duit punyalah senang…nak tau?? JAWAB SURVEY SAHAJA!!! macammana la dorang dapat untung…kalu korang yang jenis suka jawab survey dalam myspace dan friendster tu lebih baik korang join benda ni..dapat duit!! jadi lah cerdik

Yang penting free jer!! aku pun dah join dan aku dah dapat duit RM 5 dalam seminggu.. boleh percaya tak?? haha..kalau korang rase aku tipu korang cubalah sendiri dan mungkin korang akan dapat lebih dari aku…

benda ni rakyat malaysia je boleh join..betapa bertuahnya jadi orang malaysia kan??hehe…

kalau korang berminat dan berfikiran matang dalam nak isi poket sendiri..join la benda ni..jangan harap duit mak ayah je…kalau iklan2 dalam blog pun x tentu dapt bayak ni..tiap2 satu survey yang korang siapkan korang akan dapat sekitar RM 0.20 hingga RM1.20 dan mungkin lebih….cuba darab 5 survey tgk..haha..untungkan…korang tak perlu menulis untuk jawab survey..hanya tick2 je…

Kalau korang nak join juz klik kat gambar bawah ni..dan join..belum cuba belum tau

macam-1

atau ni

opinion-1


Renungan Bersama Umat Islam

Perkara ni sebenarnya dah lama diketahui masyarakat,tetapi masih ramai lagi yang belum tahu akan hal ni… jadi aku post entri ni just nak bagi supaya masyarakat dluar sana tak lupa tentang fakta yang bermkna ni..

Tolong baca sampai habis…Its all about Islam…

Neil Amstrong telah membuktikan bahwa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta ini telah diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah. Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, di berkata : “Planet Bumi ternyata menggantung di area yang sangat gelap, siapa yang menggantungnya?.” Para astronot telah menemukan bahwa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi, secara resmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayang nya 21 hari kemudian website tersebut raib yang sepertinya ada asalan tersembunyi di balik penghapusan website tersebut. Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’Bah.

Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berujung), hal ini terbuktikan ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjut terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahwa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’Bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat. Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area‘, artinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di area tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali karena daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sehat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan gravitasi. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Ka’Bah, maka seakan-akan diri kita di-charged ulang oleh suatu energi misterius dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah. Penelitian lainnya mengungkapkan bahwa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga bisa mengambang di air. Di sebuah musium di negara Inggris, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’Bah) dan pihak musium juga mengatakan bahwa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem tata surya kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda, “Hajar Aswad itu diturunkan dari surga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.

Hubungan Coca Cola Dengan Sang Babi

Coca_Cola_-_Classic

Sori la korang sumer, selama ni kurangnye aku post entri2 baru..sibuk sikit dengan exam mid year…(doakan aku dpt result yang baik2 ye)..

Satu lagi aku sibuk buat eksperimen dengan blog baru aku di blogspot…kalau korang dah baca entri yang lepas pasti korang dah tau kisah nya kalau tak.. klik sini.. aku masih tak tau buat pilihan…

Oklah kawan2 berbalik pada tajuk entri..pelik kan? apa kaitan coca cola yang manis tahap gaban tu dengan babi yang haram…ternyata kebenaran Al-Quran sekali lagi terbuti lepas tengok video kat bawah…yuckksss…

geli kan? haaa.tu daging babi..ni air coke plak…

kejam betul pebuat coca cola ni…

sesuai sangat aku post kan entri ni time2 selsema babi camni…so..

the moral of the story: renung2 kan lah..terbukti Islam itu benar tentang babi…air mendidih pun tak leh bunuh kuman2 dalm daging babi…masyaallah…

psst: aiseyman…MU kalah la…sedih2…main macam tak semangat je team MU…anyway..congrats to barca…ok la tu..dua2 team dapat treble taun ni…aku mungkin tak buat pasal match pagi tadi..kalau aku post semakin sedih plak aku dibuatnya… peace!!

%d bloggers like this: