Category: Education


My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

Advertisements

Pi Textured

Bagi mereka yang spm ‘victim’ untuk tahun ni yang ambik subjek add math, pasti korang dah ditugaskan oleh cikgu untuk menyiapkan satu projek untuk subjek ni… kusut kepala aku bila tengok handout pasal ni yang diberi oleh cikgu aku…kena buat pasal pi dan circle? WTF?

Apa2pun kita sebagai seorang pelajar kena lah siapkan jugak kan? Lagipun 10 peratus markah untuk trial tu bro..sape tak nak kan?

So untuk membantu korang yang masih buntu nak buat projek ni aku sediakan satu kemudahan bagi korang..korang boleh download contoh projek ni yang dibuat seorang mamat yang rajin! hehe…tanx sebab sebar2 kan kerja ko dalam alam maya ni…kan dah kena copy…link ada kat bawah ye…dipersilakan download(file ni dalam format pdf supaya lebih ringkas dan lebih kecil jadi kena ada adobe reader la yep)…terima kasih kepada aku..hehe..

klau berminat tekan more ye..

Continue reading

%d bloggers like this: