Category: Artis


Hah! dah lama aku tak blogging..dan dah lama aku tak bukak laptop nih..dah berhabuk dah…hehe..boring jugak..dengan internet yang superb lembab…den sabo jela..ape nak buat kan? tengok la nanti aku dah kerja….aku nak pakai internet yang lajunya supersonic..adeke? haha…

neverlanddesk2

Oklah kownk sumer..terima kasih sebab baca perenggan melalut aku kat atas…berbalik pada tajuk entri…gempar kan? betul ke ni?huhu…boleh percaya ke video ni?hmm korang pikir la sendiri…sekarang kan dah canggih..boleh guna photoshopla apela…Video ni pun dah tersebar ke seluruh dunia melalui youtube….kiranya special la klau korang yang tengok video ni kat blog picisan aku ni ye? ngeeee…

neverland1

untuk info rakaman video ni dibuat oleh Miko Brando iaitu anak kepada legenda filem.. Marlon Brando bersama jurukameranya. Dimana? Mestilah di Neverland, kediaman Micheal Jackson!

Korang tengok la sendiri..SeRaMMMMmm….hua33..

grr…

nota kaki: aku akan kembali senyap lepas ni..hehe…teruskan baca entri aku yang lepas2 ye? macam bese..pesan aku JANGAN LUPA KOMEN..

Advertisements

MJ

Baru-baru ni satu dunia gempar dengan berita kematian micheal jackson…katenya sebab serangan sakit jantung..ada pulak ura2 yang mengatakan dia dibunuh oleh doktor sendiri…sape yang betul pun taktau..tunggu jelah keputusan otopsi nanti..

Satu lagi persoalan,apakah status sebenar agama micheal jackson? Aku rasa aku ada baca berita pasal micheal ni convert to Islam beberapa bulan dahulu…kalau betul alhamdulillah… tapi berita ni macam tak di besar2 kan…tau jelah kan..orang barat…ada2 saja agenda2 mereka mengenai Islam yang benar ni..tapi masa abang micheal jackson ditemuramah mengenai kematian ni… last ucapan dia dia ada sebut “MAY ALLAH BE WITH YOU MICHEAL, ALWAYS

so apa kata korang..sudah terang lagi bersuluh yang micheal ni memang Islam…lagi satu upacara funeral beliau juga dilakukan secara private oleh keluarga nya…mungkin sebab akan dilakukan dengan cara Islam.

Sedikit tentang Micheal Jackson: Michael Jackson mula menyanyi sejak berumur 4 tahun lagi. Micheal  popular bersama kumpulan Jackson 5 dan seterusnya mula mengorak langkah untuk membina nama sebagai Raja Pop. Micheal juga adalah ‘pengasas’ kepada tarian moonwalk..ala yang macam licin je jalan ke belakang tu la… beliau juga adalah pemegang rekod jualan album paling banyak (65 juta) dan merupakan antara artis pertama yang mengaplikasikan tarian dalam nyanyian.

Walaubagaimanapun hasratnya untuk buat tour konsert yang akan bermula di London beberapa minggu je lagi tidak kesampaian..sedih nya..beliau juga pernah buat konsert di kuala lumpur kalau tak silap tahun 1996 ye?.. aku baru 5 tahun masa tu…neway aku memang minat r dengan lagu2 dia walaupun tak pernah beli album Micheal Jackson..ngeee..

Salah satu lagu yang aku minat ni…You’re Not Alone…memang layan giler ah…dan Smooth Criminal yang tarian nya memang superb gua cakap lu..haha..

lagu favorite akuw…pehh.. 

lagi video MJ..

jika anda salah sorang peminat MJ leave komen ckit ye…

Continue reading

Aku baru jumpa video ni kat youtube sebab nak cari video clip munajat cinta nyanyian kumpulan dewa..neway,memang besh r lagu tu..sesuai untuk aku yang still single ni..ngeee..sape berminat leh contact ye..hahaha…

memang cute omputeh ni nyanyi lagu melayu…cun plak tuh…piching pun tak lari..tapi projection suara tu kena lebih sikit cakap kat dia..haha..macam lah aku ni pandai sangat menilai suara orang..suara sendiri pun tunggang langgang! jgn percaya apa yang aku melalut tu ye?

neway..layan je lah nyanyian minah cun ni..

kalu nak banding..ni nyanyian sebenar kumpulan dewa..(kena banding ke? dah namenye mat salleh nyanyi lagu melayu)

psst: melam-melam…kakaka…

Opocot Mak Kau!!!

Hehe..mesti korang tengok lain macam je tajuk entri ni kan?? haha..yang sebenarnya tu la yang keluar dari mulut britney spears tu mase nyanyi lagu womanizer..kih3…tu yang aku rase la….jahat nye ak…nak tau lebih lanjut apa yang aku merapu ni..sila layan video kantoi si britney miming time nyanyi bila seorang peminat naik atas stage mendekatinya…kuang3…

korang bleh tengok pada minit ke 0:42 dia menyebut ‘OK’  berulang kali kepada malaun yang ambush dia…wo kantoi wo..lagi satu si britney ni time buat konsert je mesti miming punye lah..dah banyak kali kantoi pun tak serik2 lagi…kali ni rasakan kau…kah3…

Gambar Scha Di ABPBH 2008

Alahai..cun nye dia nih…

schabpbh20083

lagi gambar.. Continue reading

Pasti korang dah kenal sape gerangan nya nama juliana evans ni kan….yang pasti dia bukan anak kepada johnny evans bek tengah MU tu…ki3… dia memang ada darah omputih dari ayahnya… pasti lelaki2 diluar sane cair nengok juliana evans ni…memang cun…

ada gossip mengatakan Sam vokalis band bunkface tengah hangat bercinta dengan juliana evans ni…btul ke? kalau betul jeles nya aku!!!

julianaevanslagi3

Continue reading

Aksi Nabil Peluk Irma Hasmie ABPBH2008!

hihi..apela nabil ni…kalau dah mmang irma tu buah hati dia, jgnlah peluk dpan crowd camtu..live plak tu..satu malaysia tengok,huhu..best mmang best tp jaga2 ye… tapi aku tetap rasa yang dia tak sengaja kut sebab terlalu excited dan mungkin juga dia tengah blur masa tu…tak pelah nabil lain kali control sikit ye…

Ikhlas aku cakap anugerah malam tadi memang lebih boring daripada biasa…kalau mereka yang tengok pasti setuju dengan pendapat aku ni..kan2? lepas persembahan anita sarawak yang mantop tu mereka umumkan sape pengacaranya..dengar je nama pengacara perempuan tu(namanya aku x ingat) terus aku tepuk dahi, kenapalah pihak anugerah tu pilih dia ni? dah takde orang lain ke? pastu dengar pulak pengacara lelaki tu,namanya adlin aman ramli, ish3..semakin merahlah dahi aku…memang aku dah tahu si adlin tu memang rak best kalau mengacara live camtu macam AJL yang lepas..boring tahap gaban..dahla buat lawak langsung tak lawak..hahaha!

Tapi takpe la yang lepas-lepas la, nasib baik persembahan-persembahan malam tu hebat-hebat belaka…aku paling suka tengok masas farah asyikin perform,best siot..hehe bukan sebab apa,sebab dia cun..huhu…ok lah keputusan malam tadi aku ok jer tapi kenapa aku frust la mawi menang sebab aku tak minat sanagt dia..hehe(jangan marah ye peminat mawi) aku tak kisah la sape2 menang tapi jangan dia sudah..haha..jahat nye aku…oklah melarat plak aku ceramah sini..keputusan penuh korang bleh baca kat bawah…

nabil
Continue reading

Aizat – I Go

Dengar kan lagu aizat nih…pehh….

layan jer kan? memang besh lagu ni…lirik mendalam dan menusuk kalbu..hehehe..

Adakah korang peminat af, ataupun oiam,mentor,dan program realiti yang seangkatan dengannya? Jika begitu teruskan membaca entri ni..huhu… korang pernah dengar pasal program realiti nyanyian terbitan RTM yang satu nih iaitu Bintang RTM? program ni telah banyak melahirkan penyanyi2 yang berbakat seperti siti nurhaliza, misha omar azharina dan manyak lagi..huhu..cun pulak tu…

Kalau korang peminat artis2 yang ‘cun2’ macam fasha sandha, lisa surihani,syarifah aini (opps..)hehe, dan lain-lain aku gerenti korang akan terpaku melihat keindahan wajah awek sorang ni…huhu..Dan kali ni. aku nak tunjukkan finalis bintang rtm 2009 yang aku rasa lebih cun daripada biasa iaitu Jo Anna Sue Henly Rampas…

joan3

Continue reading

%d bloggers like this: