Category: Aku


My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? Continue reading

Stop Blogging 4 a Moment

stop_sign

aku nk rehat..mungkin untuk jangka masa yang agak panjang..sowi sgt..lagipun aku nak SPM taun ni..DOAKAN AKU YE?? bye smua…

Hah…Miss you!!

cun tak?!!

cun tak?!!

Hye korang…huh..dah lma aku x sentuh blog nih…dah bersawang dah…entri terbaru aku ni pun pendek je la…aku masih lg sibuk…

yang kat atas tu bukan kete aku eh…tu saga baru yang diedit oleh mamat mane ntah..aku ambik je dari laptop abangaku..ngee… kalau lah betul2 ada keter nih…memang cun….

ok…adios…satu lagi lah…jangan lah senyap je lpas baca..klau lah aku boleh bagi korang nengok statistik pengunjung blog ni mesti korang pelik..banyak memang banyak la..tapi komen ciput jer….. lantak la….sedih aku dibuatnyer…

dan kat sini aku ada sediakan fast link untuk ke top post aku untuk bulan ni…

TOP POST!!

Kisah Sebuah Toyota Vios Di Thailand

Budak-Budak Zaman Sekarang

‘Hantu’ Micheal Jackson Berkeliaran Di Neverland

Indahnya Wajah Finalis Bintang RTM 2009!

Undang-Undang Pelik Seluruh Dunia

[Download] Nama Anak Dalam Islam

Gambar Juliana Evans Berkebaya, Cun nyer

Pakaian Hello Kitty Untuk Lelaki

Happy Birthday Admin!

Tanggal 27 Jun 1992 merupakan hari yang paling bahagia buat aku…kerana ia merupakan hari jadi aku…hehe… eppy birthday to me!! banyak jugaklah wish2 yang aku dapat..hadiah je belum agi..mungkin sebab aku baru balik dari perkhemahan perdana skolah..Hadiah yang pertama jadi itam muka aku nih…hehe..takpe2…

tanx to my friend zira coz wish… dari mane dia tau entahla la labu…dah 17 tahun dah aku idup..dah ke aku berbakti?? dah tak ingat dah..utang2 pun dah x ingat…hehe..

Stop Blogging for A Moment

 

stop_sign

Hye guys…mulai hari esok aku akan berenti bloggong skejap k…sekolah aku ada program satu ni…program perkhemahan perdana katenyeh…jadi aku pun terpilih la…dengan hati yang tak ikhlas aku pun terpaksa la pergi…haha..

Kalau dah pergi berkhemah banyak hal la..kusut kepala nih…gadjet la..kawat la…macam2… dah la aku kena masuk kawad…itam la aku nanti… satu lagi kalau pergi mesti kena botakkan rambut…aduhai…sekolah ni memang camtu…ckit2 botak…ckit2 botak…len kali buatla spike ke,trojan ke…hehehe…stopa oh stopa… dia ni lebih kurang guru disiplin jgak la…rmai org benci dia ..haha… termasuklah aku..

pepum..will miss this blog dashboard..haha..and my lovely laptop compaq kaler itam berkilat…and my handphone seta beberapa batang rokok yang membahayakan kesihatan…hehe..guarau..aku tak isap rokok!

ok…sampai cni je aku exercise jari jemari ku…bye..take care!!! poyo tul mamat sowang nih…haha..

VISIT THIS BLOG!

Salam semua..kalau korang dah bace entri sebelum ni..aku dah pun buat stu blog baru di blogspot..jadi, kalau ada masa tu usha2 la ye…show your support to malaysian bloggers!!!!

SY8LIFE.BLOGSPOT.COM (will opened in a new tab)

THANKS TO ALL!!!! TENKIU!

1 Mei 2009..isk2….

copy-of-pinkred1

Ni bukan entri pasal hari pekerja ok…1 mei hari yang sangat bersejarah bagi aku sebab dah sebulan dah nampaknya aku menubuhkan blog ni…ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada korang yang melewati blog picisan ni…tak lupa juga pada mereka yang banyak memberi komen2 kat blog ni…pada korang yang setakat baca je blog ni tanpa tinggalkan komen…hmmmm insaf-insaflah..hehe…

Masuk ni dah 40 post dan artikel yang aku dah publish..so harap2 korang puas hati baca tulisan dari aku yang seorang amatur dalam berbloging nih…isk2…

Pning kepala,badan ada bintik2 merah,badan panas..huhu… camner ni? sebenarnya bukan aku sorang yang kena, ramai budak sekolah aku yang kena..aku salah seorang… ari ni aku tak pergi sekolah sebab dah tak larat sangat2…hhuhu… tapi best jugak tak pergi sekolah..duk rilek je kat umah…hehehe…doakan aku cepat sembuh ye…huk2…

Haha! aku dapat MC!

mc

Psst:selamat berjuang buat kontinjen2 sukan SMT Wakaf Tembusu yang sedang berjuang dalam Kejohanan Antara Teknik (KAT) kat SMT Dungun…  bak kata P.Kanan KO, ‘we can do it’…so, kalau korang tak menag apa2..jangan balik sini!!! HAHAHAHA!!! padan muka…

%d bloggers like this: