Archive for September, 2010


Cerita Hantu Yang Seram 2

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan jenayah. Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat.

Continue reading

Advertisements

5 Sebab Akaun Facebook Anda Di Banned

Masa Friendster dan Myspace popular satu ketika dulu, amat jarang kita dengar akaun Friendster dan Myspace kena banned. Tapi semenjak Facebook popular, boleh dikatakan setiap hari ada saja yang kena banned. Kawan-kawan aku sendiri pun ramai yang kena banned oleh facebook, sebab apa? Aku sendiri tak tau. Biasanya user yang kena banned ni sebab ada report dari user lain, sama ada selalu buat spam, isu copyright dan byk lagi kemungkinan lain. Apa yang paling tak best bila kena banned oleh facebook ni bila kena main dari mula game2 yang ada kat facebook seperti Farmville, Mafia Wars, Pet Society dan sebagainya. Agaknya kenapa facebook korang boleh kena banned?

Continue reading

My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

%d bloggers like this: