MJ

Baru-baru ni satu dunia gempar dengan berita kematian micheal jackson…katenya sebab serangan sakit jantung..ada pulak ura2 yang mengatakan dia dibunuh oleh doktor sendiri…sape yang betul pun taktau..tunggu jelah keputusan otopsi nanti..

Satu lagi persoalan,apakah status sebenar agama micheal jackson? Aku rasa aku ada baca berita pasal micheal ni convert to Islam beberapa bulan dahulu…kalau betul alhamdulillah… tapi berita ni macam tak di besar2 kan…tau jelah kan..orang barat…ada2 saja agenda2 mereka mengenai Islam yang benar ni..tapi masa abang micheal jackson ditemuramah mengenai kematian ni… last ucapan dia dia ada sebut “MAY ALLAH BE WITH YOU MICHEAL, ALWAYS

so apa kata korang..sudah terang lagi bersuluh yang micheal ni memang Islam…lagi satu upacara funeral beliau juga dilakukan secara private oleh keluarga nya…mungkin sebab akan dilakukan dengan cara Islam.

Sedikit tentang Micheal Jackson: Michael Jackson mula menyanyi sejak berumur 4 tahun lagi. Micheal  popular bersama kumpulan Jackson 5 dan seterusnya mula mengorak langkah untuk membina nama sebagai Raja Pop. Micheal juga adalah ‘pengasas’ kepada tarian moonwalk..ala yang macam licin je jalan ke belakang tu la… beliau juga adalah pemegang rekod jualan album paling banyak (65 juta) dan merupakan antara artis pertama yang mengaplikasikan tarian dalam nyanyian.

Walaubagaimanapun hasratnya untuk buat tour konsert yang akan bermula di London beberapa minggu je lagi tidak kesampaian..sedih nya..beliau juga pernah buat konsert di kuala lumpur kalau tak silap tahun 1996 ye?.. aku baru 5 tahun masa tu…neway aku memang minat r dengan lagu2 dia walaupun tak pernah beli album Micheal Jackson..ngeee..

Salah satu lagu yang aku minat ni…You’re Not Alone…memang layan giler ah…dan Smooth Criminal yang tarian nya memang superb gua cakap lu..haha..

lagu favorite akuw…pehh.. 

lagi video MJ..

jika anda salah sorang peminat MJ leave komen ckit ye…

psst:sory lambat post…hehe..