Latest Entries »

Cerita Hantu Yang Seram 2

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan jenayah. Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat.

View full article »

Advertisements

5 Sebab Akaun Facebook Anda Di Banned

Masa Friendster dan Myspace popular satu ketika dulu, amat jarang kita dengar akaun Friendster dan Myspace kena banned. Tapi semenjak Facebook popular, boleh dikatakan setiap hari ada saja yang kena banned. Kawan-kawan aku sendiri pun ramai yang kena banned oleh facebook, sebab apa? Aku sendiri tak tau. Biasanya user yang kena banned ni sebab ada report dari user lain, sama ada selalu buat spam, isu copyright dan byk lagi kemungkinan lain. Apa yang paling tak best bila kena banned oleh facebook ni bila kena main dari mula game2 yang ada kat facebook seperti Farmville, Mafia Wars, Pet Society dan sebagainya. Agaknya kenapa facebook korang boleh kena banned?

View full article »

My New Life!

Salam 1 Malaysia buat semua pembaca-pembaca seti semua. Hehe, setia ke? =P Kalau tengok tajuk post dah terang-terang aku nak cerita pasal hidup aku sekarang ni kan? biarla korang taknak tau pun, aku nak cerita jugak, hehehe….

Seperti entri sebelum ni, aku dah maklumkan yang aku sekarang  dah sambung belajar ke sebuah IPTS yang dikenali sebagai TATiUC. Hari ni dah lebih dua bulan aku berada disana. Kat TATiUC ni kan ada pelbagai jenis manusia, ada yang baik,yang jahat, biasalah manusia!

Senior-senior pun baik-baik, tapi ade jugak yang kepala masuk air.Hehe… Setakat ni aku hormat la senior, tapi ada diantara junior yang tak hormat senior.. Tapi senior pun kena la hormat junior, junior pun manusia..ok? Kita kena saling menghormati la, baru hidup man dan damai serta bahagia…. WAHH! hahaha…..

Pasal pelajaran, hmm, aku ni kan amik asasi…susah jugakla aku nak ikut… terutama nya fizik dengan math….kat sekolah ok lagi, bila masuk sini, Tuhan je tau…. semester depan tambah kimia plak…..aduii…..camne ni?? aku tak nak la kena repeat..huhu…. harap2 aku boleh baiki diri aku ni dari semasa ke semasa….. yelah tu baiki, lepas kelas mgadap laptop,main game.. baiki la tu?? Ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ni..

Lagi pasal ape ye?

hah, konfem xde pape dah aku nak cerita….hahaha!

lain kali aku update lagi….salam!

Bismillahhirrahmanirrahim……..assalamualaikum buat sesape yg baca belog x seberapa ni….adoii, sedih tengok keadaan blog ni….zaman kegemilangan nya dah pun berakhir…dulu byk betul hits belog ni…apepun terima kasih sebab baca blog ni, dan sesape yg tggal komen double thanks ye…

Nak cerita pasal aku plak skrang ni, biarlah korang tak tanye pun, ni untuk tatapan anak cucu aku nanti..hehe.. pinjam ayat Khai jap..huhu……kalau dulu aku berbelogging time skolah2 lagi kan…sekarang ni aku akan sambung study kat TATIUC…kalau x tahu apa tu TATIUC, sila tye pakcik Google ye….tempat walaupun tak terkenal(tapi sgt terkenal di terengganu) ia satu tempat further study yg agak baguslah…TATI ni swasta, tapi bawah kerajaan negeri terengganu..kenapa aku kata bagus? View full article »

Jason Mraz Zaman Kecik-Kecik!

Olo3..cute doe budak ni..aku rse dialah Jason Mraz yang fofular dengan lagu i’m yours tu…tapi mase ni mata dia sepet lagi sebab mak ayah dia orang korea..ayah sedare kepada mak tiri dia pulak orang jepun…kalau korang percaya ape yang aku tulis ni memang korang kena check balik la…hak3…

cute kan budak ni? hidung dia gatal tu, tolong la garukan… haha

psst!: aku zaman kecik2 dulu lebih kurang camni gak..hahaha..perasan!!

Oh…You Not So Ugly…

Dalam dunia ni tiada orang yang sempurna, aku pun tak sempurna…Oleh itu, kalau ada orang yang kekurangan daripada kita tak kira dari semua aspek, jangan lah kita gelakkan diorang…

Tapi..

-tapi diorang yang ada gambar dalam gambar bawah memang buat aku gelak guling2 btul…hak3..

apepun korang tengok sendiri la eh…zazzz..haha..

nak lagi? View full article »

Akhirnya Kemarau 20 Tahun Berakhir

hu..cepat-cepat aku tulis entri ni sebelum si khai tu buat dulu..haha walaupun dah 2 hari selepas Malaysia mengalahkan Vietnam 1-0 hasil jaringan sendiri pemain Vietnam dari hantaran lintang Safiq Rahim dalam perlawanan akhir yang menentukan pingat emas perak. Game aritu boleh dikatakan menarik sebab banyak cubaan-cubaan berbahaya dari kedua-dua pasukan.

aku taknak mengulas panjang sebab aku pun tak pandai.tengok je la highlights yang aku curi dari youtube milik bapak aku tuh…wakaka!

ni goal highlights…

MALAYSIA BOLEH!! (pastikan anda melaungkan slogan ini 3 kali sehari sebelum tidur)..

Huh! aku pantang klau ada orang hina negara aku…kalau negara dia bagus sanagt xpe gk…tengk video bawh ni…

ada ke rakyat MALAYSIA mgamuk?? hakyuii punye indon..fuck indon kat sluruh dunia!!!geram aku..

Stop Blogging 4 a Moment

stop_sign

aku nk rehat..mungkin untuk jangka masa yang agak panjang..sowi sgt..lagipun aku nak SPM taun ni..DOAKAN AKU YE?? bye smua…

Hah…Miss you!!

cun tak?!!

cun tak?!!

Hye korang…huh..dah lma aku x sentuh blog nih…dah bersawang dah…entri terbaru aku ni pun pendek je la…aku masih lg sibuk…

yang kat atas tu bukan kete aku eh…tu saga baru yang diedit oleh mamat mane ntah..aku ambik je dari laptop abangaku..ngee… kalau lah betul2 ada keter nih…memang cun….

ok…adios…satu lagi lah…jangan lah senyap je lpas baca..klau lah aku boleh bagi korang nengok statistik pengunjung blog ni mesti korang pelik..banyak memang banyak la..tapi komen ciput jer….. lantak la….sedih aku dibuatnyer…

dan kat sini aku ada sediakan fast link untuk ke top post aku untuk bulan ni…

TOP POST!!

Kisah Sebuah Toyota Vios Di Thailand

Budak-Budak Zaman Sekarang

‘Hantu’ Micheal Jackson Berkeliaran Di Neverland

Indahnya Wajah Finalis Bintang RTM 2009!

Undang-Undang Pelik Seluruh Dunia

[Download] Nama Anak Dalam Islam

Gambar Juliana Evans Berkebaya, Cun nyer

Pakaian Hello Kitty Untuk Lelaki

%d bloggers like this: